25 Mart 2014 Salı

Kendinize Yapmaktan Vazgeçmeniz Gereken 7 Şey

Sanırım bu şekilde farklı konularda da yazarak devam edeceğim bu blogta ama aldığım yorumlara göre isteniyor bunlar. O yüzden benim için sorun yok :) Siz istiyorsanız ben yazarım.

Hayatta diğer insanlardan çok yakınıyoruz ya da genel olarak hayatın bize "adaletsiz" davranmasından. Ancak bize en çok zarar verin şeyin aslında kendimiz olduğunu unutuyoruz. Bu yazıda kendinize karşı yapmamanız gereken şeyleri yazacağım. Eminim bunları yaptıkça, kendinize en güzel hediyeyi vermiş olacaksınız. Mutluluk.

1. Yanlış kişiler ile arkadaşlık kurmaktan vazgeçin!
Bunu yaptığınızda hayatınızda birçok şeyin iyi yönde ilerlediğine şahit olacaksınız. Hayat yanlış kişilerle vakit geçirmek için fazlasıyla kısa. Eğer birisi sizi hayatında istiyorsa, size bir yer açacaktır. Sizin onun yanında olmak için savaşmanıza gerek yok. Çevrenizdekileri değerlendirin. Hareketlerinden, konuşmalarından, size davranışlarından kimin gerçek, kimin sahte olduğunu kolayca anlayacaksınız ve anladığınız an daha fazla zamanınızı kaybetmeyin.

2.Korkularınızdan ve problemlerinizden kaçmayın!
Günümüz insanının en çok yaptığı şey bu. Problemlerden ve korkulardan kaçmak ve teknoloji buna büyük bir yardımda bulunuyor. Eğer bir sonunuz varsa onun üzerinde düşünün ve çözmek için elinizden geleni yapın. Bunu başarabilirsiniz, çünkü insan bunu yapabilme yeteneğine sahip bir yaratık. Ve kendinize yalan söylemekten vazgeçin. Probleminiz olmadığınızı söylemeyin bir sıkıntınız varsa. Eğer istersek her şeyi yapabiliriz. Bunu hiçbir zaman unutmayın! Hayatımız biz seçim yaptıkça gelişir, ilerler ama üstesinden gelemeyeceğimizi düşündüğümüz şeyler için çalışmazsak olduğumuz yerde sayarız. 

3. Kendinizi ikinci plana koymayın!
Elbette diğer insanlara yardım edin ama bazı noktalarda sizin de özel birisi olduğunuzu hatırlayın. Mesaj olarak en çok aldığım sorunlardan birisi "ben onunla ilişkim için çok uğraştım ama bir şey değişmedi, ne istediyse yaptım" bu sağlıklı bir davranış değil. Burada, karşıdaki ne da değerli ise siz de en az o kadar değerlisiniz. Bu yüzden kendinizi ikinci plana koymayın!

4. Başkası gibi olmaya çalışmayın!
Siz kendi özelliklerinizle sizsiniz. Asla başkası gibi olmaya çalışmayın. Size siz olduğunuz için kötü davrananlar varsa onların sizin hayatınızda olmasına gerek yok demektir. Çıkartın ve bir saniye bile düşünmeyin onları çıkardığınız için. Kendi düşüncelerinizle, kendi vücut ölçülerinizle, kendi seçimlerinizle bir bireysiniz. Her zaman birsi sizden daha güzel olacak, daha zayıf, daha akıllı ama unutmayın bu sizsiniz ve böyle olmaya devam ettikçe gerçek kişiliğinizi seven kişilerle karşılaşacaksınız hayatınızda ve geçmişi bırakın gitsin. Kitapta bir önceki bölümü tekrar ve tekrar okudukça yeni bölüme geçemezsiniz, bunu unutmayın.

5. Hata yapmaktan korkmayın!
Hepimiz insanız. Hepimizin hatalar yaparız. Önemli olan yaptığımız hatalardan ders almamız. Ayrıca bir şeye başlayıp hata yapmak, hiçbir zaman başlamamaktan daha iyidir her zaman. Geçmişte yaptıklarınızı hatırlayıp kendinize kızmayın. Hayatta bu zamana kadar yaşadığınız her şey sizi bu ana taşıyan şeyler ve sizi bugün siz yapan şeyler. Hayatta hiçbir şeye hazır olmadığınızı düşünmeyin. Hiç kimse %100 hazır değildir bir şey için. Eğer bir fırsat geçerse elinize ona sıkıca tutun ve elinizden geleni yapın. Hata da yapsanız bir şeyler yapın.

6. Kendinizi başkasına açıklamakla zaman kaybetmeyin!
Çünkü dünyada MUTLAKA birileri olacaktır size karşı olan, her ne kadar siz mükemmel bir insan olsanız bile. Düşünsenize kimilerinin inandığı ve onların görüşüne göre her zaman doğru olan Tanrı'ya bile karşı olanlar varken, bu çok da büyük görülmemeli. Siz kalbinizin size söylediğini ve sizce doğru olan şeyi yapın. Tabi bu konuda yeni şeylere açık olmayın demiyorum. Her zaman öğrenmeye aşık olun ama kendiniz sorgulayın. Asla insanların size bir şeye inanmaya zorlamalarına ya da onların düşüncelerine sahip olmanızı istemelerine izin vermeyin.

7. Eğer hayatınızda kötü giden şeyler varsa iyi gibi görünmeyin!
Bu zayıflık değildir. Bu duygulardır. Hayatınızda bir şeyler ters gidiyorsa size yardım edecek kişiler bulun. Mutsuz değilmiş rolü yapmayın ve her şeyden endişe duymayın. Kötü günler geldiklerini gibi geçerler bir gün. Önemli olan kendinizi o durumdan nasıl çıkaracağınızın yollarını bulmak.

Umarım yararı dokunmuştur.
Eğer böyle düşünüyorsanız ve eklemek istediğiniz başka bir şey varsa yorum yapmaktan çekinmeyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar