14 Şubat 2014 Cuma

Bir erkeğin sahip olması gereken en temel kıyafetler

Merhaba.

Bir film değerlendirmesi ile başladım bloguma. Sanırım bu işi seveceğim ve güzel bir sayfa oluşacak gibi görünüyor. Kitap, film ve mekan değerlendirmelerinin yanında ara sıra erkekler için kıyafet, dış görünüş önerilerinde bulunacağım. Modayı yakından takip eden birisi değilim ama düzenli biçimde bununla ilgili sayfalarda dolaşır, fikir edinirim. Kızları etkilemenin başlıca yollarından birisi dış görünüş, onların ne kadar da dikkatli yaratıklar olduğunu az çok biliyorsunuz. 

Bu gönderide, kendime göre, her erkeğin gardırobunda bulunması gereken birkaç parça şeyi yazacağım. Hiçbir şey almadan önce elinizde bunların olduğundan emin olun, gerisi kendiliğinden gelecektir. O zaman ilk olarak beyaz bir t-shirt ile başlıyorum. "Benim zaten bir sürü beyaz t-shirtüm var" deyip konuyu kapatmayın. Bu dolabınızda bulunan, gece yatarken giydiğiniz t-shirtlerden farklı. Temelde elinizde bulunan her şey ile gidebilecek bir kıyafet. Ancak üzerinde bir cep olmasına dikkat edin. Yoksa insanlar iç çamaşırınız ile dışarı çıktığınızı düşünebilir. Koyu renk bir kot ile, üzerine giyilen bir blazer ceket ya da deri ceket ile, yaz aylarında renkli bir şort ile... Anlayacağınız her şey ile uyumlu bir araç. Yazın, sadeliği üzerinden atmak için bir kolye ile de kullanılabilir. Ne zaman sararmaya başlarsa o zaman yeni bir tane almanın vakti geldiğini anlarsınız. Ardından bir beyaz uzun kollu gömlek ile devam edeceğim. Hepimizin aklına beyaz gömlek denildiğinde lise formaları aklına gelse de yine birçok şeyle rahatla kombin yapabileceğimiz bir kıyafet. Ardından gri tonlarında yuvarlak yaka ince bir sweatshirt. Her ne kadar t-shirt için v yakayı önersem de bunun için yuvarlak bisiklet yaka daha uygun olacak. Yukarıda dediğim beyaz gömleğin üzerine, hava ilk bahar aylarındaki gibi ise bir şort ile rahatlıkla giyilebilir. 

Ceketlere geçecek olursak, mutlaka bir adet navy blazer ve bir adet tweed herringbone blazer bulunmalı bir dolapta. Gayet basit bir gündelik kıyafet üzerine giyerek size hoş bir görüntü verir. Bunun yanında deri bir ceket ya da kot bir cekete hayır denmez. Deri ceketi yukarıda söylediğim ince sweat üzerine, beyaz t-shirt ya da beyaz gömlek üzerine rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yine deri ceketinizi elinizde bulunan koyu renk bir pantolon ile birlikte giyebilirsiniz. Ayrıca mutlaka içerisinde farklı renklerin bulunduğu kareli gömlekler olmalı, fazla canlı renklerin göz önünde olmadığı gömlekler ve tabi ki bir adet kot gömlek. Açık renk kot gömlek, krem rengi bir pantolon ve üzerine kahverengi bir kemer ile güzel  bir görünüm sağlayacaktır. 


Pantolon seçiminde ise, bulunması gereken ilk şey kotlar. Koyu renk bir kot, belki siyah elinizde bulunan her şey ile uyum sağlayacaktır. Ancak bunlarının yanında mutlaka ve mutlaka farklı renkte bir pantolon olmalı. Bordo gibi, yeşil gibi. Kendinizi içinde rahat hissedeceğiniz gündelik kıyafetler ile hoş bir görünüm kazanmak kolay. Sadece onları nasıl bir araya getireceğinizi bilmelisiniz. Her erkeğin dolabında bulunması gereken başlıca ana kıyafetler bunlar.


Bir sonraki gönderide görüşmek üzere.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar