12 Temmuz 2017 Çarşamba

Yaz Tatilinde İzleyebileceğiniz Mükemmel Dizi Önerileri

Hepinize merhaba!

Yaz tatili geldi ve benim için yazın en sevdiğim yönlerinden birisi yepyeni dizilere başlayabilmek ya da bir sene boyunca beklettiğim dizileri maraton yapıp arka arkaya izleyebilmek! Ancak tıpkı İnternet'te üretilen içerikler gibi neredeyse her gün yeni yeni diziler yayınlanıyor ve bunlar arasında beğenebileceğimiz, iyi olan dizileri bulmak zor olabiliyor. Ben de bu süreci sizin için kolaylaştırmak istedim ve yazın izleyebileceğiniz, tamamen subjektif beğeniye göre, sırasız biçimde sıralayacağım diziler önereceğim. 

O zaman daha fazla uzatmadan başlayayım!

American Gods
Neil Gaiman'ın aynı isimli eserinden uyarlanan American Gods sanırım yaz başlangıcının en sevdiğim dizilerinden birisi oldu. Geçen hafta sonu iki günde tüm bölümlerini bitirdiğim diziyi yıllardır ekrana taşımak isteyenler, yoğun bir konusu ve ayrıntıları olan kitabın film olamayacağını düşünüyorlardı. Bu yüzden, ayrıntılara ve önemli noktalara değinebilecekleri bir diziye çevirme kararı aldılar ve bence çok da güzel yaptılar. Görsel açıdan fena olmayan American Gods, eski tanrılar ile yeni tanrılar arasında olan çekişmeyi farklı hikayelerle ele alarak anlatan bir dizi. Mitolojiye ve dinlere karşı biraz merakı olan kişiler için mükemmel bir dizi iken, aksiyon, gerilim, biraz da komedi sevenler için de harika bir yapım. Dizisini izledikten sonra kitabını okumaya başlayanlardan birisi olarak size şunu da söyleyebilirim ki, kitabını da mutlaka okuyun!



Younger

Younger, inanılmaz tatlı bir dizi. Ben eğlenebileceğim, güleceğim ve kafamı biraz dağıtabileceğim bir dizi arıyorum diyenler için harika bir seçim. Kırklı yaşlarına yaklaşan ana karakterimiz genç görünmesinin avantajlarını kullanarak kendine yeni bir hayat başlatıyor. Yeni bir kimlik ile yirmilerine dönüp bir şirkette stajyer olarak işe başlıyor. Yirmilerinde yeni arkadaşlar ve yine yirmilerinde yakışıklı bir erkek arkadaş ediniyor. Dizi bu karakterimizin kuşak çatışmasını, yeni yirmilere ayak uydurup yeniden gençliğini yaşamasını konu alıyor. Eğer Two Broke Girls, Hot in Clevelend, Sex and The City, Beverly Hills gibi dizileri sevdiyseniz bunu da mutlaka seveceksiniz!


Riverdale

Küçük bir kasabada yaşayan sürrealist gençlerin hayatını anlatan bir dizi. Eğer gençlik dönemleri dizilerini seviyorsanız bu diziyi de seveceğinize eminim. Dışarıdan sakin ve şirin bir kasaba gibi gözüken Riverdale’in iç yüzü oldukça karanlık ve tuhaftır. Bu kasabada yaşananlar dışarıdan gelenler için garip olarak adlandırılabilir ancak içeride yaşayanlar için oldukça sıradandır. Sıradan Amerikan gençlik klişelerini içinde barındırsa da, izleyebileceğiniz güzel bir dizi.



Suits

Eğer Suits dizisine henüz başlamadıysanız bu yazıyı okumayı burada bırakıp gidip diziyi izlemeye başlıyorsunuz! İlk bölümü izlediğinizde dizi zaten sizi kendi içine rahat bir biçimde alacak. Bir avukatlık şirketinde şans eseri çalışmaya başlayan ve hukuk geçmişi olmayan ana karakterimizin yaşadığı mücadeleleri anlatan bir dizi. Zeki yazılmış senaryosu, diyalogları olan dizi izlerken sizi kimi zaman fazlasıyla güldürecek. Ayrıca çok da güzel bir soundtrack listesi olduğunu da söylemeden edemeyeceğim. 



Stranger Things

Stanger Things 2016 yılının en sevdiğim dizilerinden birisi oldu. Oyuncu kadrosunun yaşlarını göz önünde tutarak söylüyorum bunu, bu yaşta böyle güzel oyunculuklar sergileyen çocukların ileride çok güzel karakterlere can vereceklerine ve güzel yerlere geleceklerine eminim. Biraz fantastik bir kurgusu olan Stranger Things, bir grup çocuğun RPG oynaması ile başlar. Ardından çocuklardan birinin kaybolması, kasabada gerçekleşen ilginç olayların kapılarını birer birer açacaktır. Bu dizi hakkında İnternet'te fazlasıyla şey duymuşsunuzdur zaten. O yüzden daha fazla anlatmayıp gidip izlemenizi önereceğim.

Westworld

Kısaca özetlemek gerekecek olursa zenginler için yaratılmış yapay bir dünyada macera aramak isteyenler, istediklerinden fazlasını bulacaktır. Kontrolden çıkan yapan dünya canlılar gelenlere beklediklerinden fazlasını verecektir. Teorik olarak mümkün olmayan bir teknolojinin harika bir kurgu ile harmanlandığı bir dizi. Görüntü ve kurgu açısından gerçekten güzel. İlk birkaç bölüm dayanabilirseniz hikaye daha güzel yerlere gidiyor ve sizi içine alıyor. 



Sanırım şimdilik bu kadar yeter, eğer daha fazla dizi önerisi isterseniz yorumlara yazmanız yeterli! O zaman keyifli izlemeler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar