15 Şubat 2014 Cumartesi

Youtubers

Size ilk gönderdiğim yazıda iki seçenek vardı önümde demiştim 2014 için; ya bir youtube kanalı açmak ya da yeni bir blog ile yola devam etmek ve blog daha kolay geldiği için bu yolu seçtim. Uzun zamandır youtube üzerinden takip ettiğim kişiler ile ilgili bir yazı yazmak istedim. Belki ilginizi çeker ve siz de takip edersiniz. 
"Youtubers" ya da "Youtube Personalities" youtube üzerinden yaptıkları video paylaşımları ile popüler olan bir grup insan. Hatta, abone sayısı arttıkça sponsor şirketlerle anlaşarak, paylaştıkları videolarda o şirketin reklamını yaparak para kazanan ve birbirleri ile iletişim halinde olan vlog (video blog) sahipleri. Türkiye’de youtube sosyal ağı video blog kültürüne biraz uzak. Ancak, gazetelerin sanat ve kültür köşe yazılarında bile siyasetin konuşulduğu bir ülkeden sanırım fazla bir şey beklememek gerekiyor bu konuda. Demek istediğim yediden yetmişe herkesin siyaset ve spor (spor değil bunu futbol olarak söyleyeceğim) hakkında söyleyecek şeyi varken edebiyat, sanat, kültür, diğer spor dalları konusunda pek de söze sahip olmaması ülkenin bir noktada ilerlemesini de engelliyor. "Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözünü hatırlarsınız sanırım. Şu sıralar unutturulmaya çalışan ama unutulması imkansız olan birisine ait. Her neyse konuma dönüyorum. Bu başlığı iki grup altında inceleyeceğim, Amerikan ve İngiliz youtuberlar olarak.  (Belirtecek olacaklarım benim takip ettiklerim, bunun dışında olanlardan pek haberim yok)
Amerikan Youtubers
  • DailyGrace - En sevdiğim Amerikan youtuberlardan ilki! Asıl adı Grace Helbig (ve şu an yeni bir kanal ile yoluna devam etmek zorunda kaldı sözleşme yüzünden). 21 Eylül 1985 günü New Jersey’de dünyaya geldi. İlk olarak my damn channel web serilerinden dailygrace olarak başladı ve ardından youtube hesabı açarak youtube üzerinden haftanın beş günü birer video yayını yaparak devam ediyor. Youtube macerası onun önünü fazlasıyla açtı ki birkaç ay önce ilk sinema filmini tamamladı. Onun dışında birçok filmde rol aldı ve birçok dalda ödül sahibi oldu. Her gün ayrı bir tema. Pazartesi günü karışık, salı günü takipçilerinin sorularını yanıtlayıp onlara yorum yapıyor, çarşamba takipçilerin seçtiği bir konu hakkında konuşuyor, perşembe bir şeyi nasıl yapılacağını anlatıyor, cuma seks ve erkek kadın ilişkilerinden bahsediyor. Seveceğinize eminim.
Örnek Vlog
Örnek Vlog
  • Tyler Oakley - 22 Mart 1989 Michigan doğumlu Tyler 2007 yılında youtube üzerinden video paylaşımına başlıyor ve şu an 3 küsür milyon abone ile youtuberlar arasında popülerliğini üst sıralarda tutuyor. 
Örnek Vlog
British Youtubers
  • MoreZoella- Youtube üzerinden yayın yaptığı ana kanalı (Zoella) moda, makyaj ve kızların ilgisini çekecek şeylerle dolu olan Zoe Sugg takip ettiğim MoreZoella kanalında diğer youtuberlar ile birlikte yapmış olduğu gezileri, röportajları ve diğer saçmalıkların bulunduğu her iki güne bir yayın yapan British Youtuberlardan birisi. 28 Mart 1990 yılında dünyaya geldi ve youtube kanalını 2009 yılında açtı ve 1 Aralık 2013 yılında 3 milyon abone ile youtuberlar arasında yerini üst sıralara çıkardı. Aynı zamanda en iyi vlogger dalında ödüller aldı. Joe adında bir kardeşi var ve kardeşinin de 1 milyona yakın abonesinin bulunduğu bir youtube kanalı var.
Örnek Vlog
  • ThatcherJoe - MoreZoella kanalı sahibi Zoe’nin kardeşi olan Joe 8 Eylül 1991 yılında dünyaya geldi. Ablasının yolundan giderek bir youtuber oldu ve şu an 1 milyon küsür abonesinin bulunduğu kanalda birer hafta ara ile video yayınlamakta. Ayrıca vlogların bulunduğu ThatcherJoeVlogs adından farklı bir hesabı mevcut her iki güne bir güncellediği.
Örnek Vlog
  • Jim Chapman - Zoe ve Joe sayesinde keşfettiğim bir diğer British (neden Türkçe’sini yazmıyorsun diye sorarsanız, büyük i harfini sevmiyorum nedense) youtuberlardan birisi. Tam emin değilim ama başka bir British youtuber olan  Tanya Burr'ün sevgilisi.
Örnek Vlog
  • Marcus Butler - Her cuma günü bir video paylaşan bir diğer British Youtuber. 2 milyona yakın abonesi bulunmakta.
Örnek Vlog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar